Ionut Tabultoc

Ionut Tabultoc

5 iunie 2008

EXCLUSIV / Minge desteapta la Euro 2008

Cand este vorba de un eveniment de aploarea EURO 2008, detaliile devin importante.Mai ales cand e vorba de obiectul muncii, adica mingea de joc.Lansata intr-o gal specataculoasa, odata cu tragerea la sorti a grupelor, mingea in care sa va "suta" la turneu este creata dupa ultima tehnologie in domeniu.Balonul a fost special creat pentru conditiile climaterice ale Austriei si Elvetiei din perioada 7 iunie 29 iunie.Astfel, mingea se va comporta la fel, indiferent daca va ploua sau nu.Pentru ca in urma sutului forta va dispersa in mod egal, balonul este mai usor de controlat de catre jucatorii de camp si mai simplu de retinut de portari.Cele 14 fasii din textura mingii sunt unite, folosindu-se o tehnologie sofisticata, cea a apereiajului termic.Mingea a fost supusa testelor in laboratoarele Universitatii Loughboroug din Anglia.
Balonul vedeta are si un nume: Adidas Europass Gloria, Adidas fiind sponsorul exclusiv al Capionatului European inca din 1990.

PARERI ALE JUCATORILOR:

-Neamţul Stefan Wachter, fost goalkeeper la Hamburg, acum la Hansa Rostock, a testat noul balon şi n-a fost deloc încîntat."Europass e încă şi mai iute, e extrem de rapidă şi mai alunecoasă decît cele precedente", a dezvăluit Wachter, alarmat că "fîlfîie în aer destul de evident, nu-i poţi prevedea traiectoria. Ceea ce nu e deloc o veste bună pentru noi, cei din ultima linie".

-Ogăraru: "E greu pe ploaie"

Adidas susţine că suprafaţa exterioară a lui Europass, foarte fină, oferă o aderenţă excelentă. Ogăraru nu e total de acord. "Pe timp de ploaie e greu de controlat. În plus, din cauza peliculei care o protejează, îţi alunecă din mîini cînd baţi un aut", spune Ogăraru. Antrenîndu-se cu Europass la Ajax, fundaşul a descoperit însă că "atunci cînd tragi la poartă, se duce glonţ. E o minge de precizie, ideală la şuturi şi pase lungi". Dar, încheie el glumind, "uneori este ca mingea buclucaşă a lui Harry Potter".

1 comentarii:

Anonim

Sorry if I commented your blog, but you have a nice idea.

  © Template creat de Bogdan 2008

La inceput