Ionut Tabultoc

Ionut Tabultoc

19 iulie 2008

REPORTAJ / La Cattedrale della Madonna del Granato


Catedrala Maicii Domnului din Granato este singurul element al vechiului oras Capaccio ce a ramas în picioare. Într-adevăr, restul de oras a fost distrus în timpul conspiratie de baroni de către Frederick II, în 1246. Astăzi, aceasta Biserica este foarte impresionanta şi reprezintă unul dintre punctele de referinţă în orasului Capaccio, alaturi de Templul Paestum care vi la-m prezentat mai jos. (Ionut Tabultoc-Capaccio,Italia)

Principala şi cea mai renumita piesa din aceasta biserica este statuia "Madonnei" din lemn (foto sus) . Statuia descrie pe Madonna cu un granat în mâna. Simbolul de granat este, de asemenea, prezent în reprezentarea greco-zeita Hera si traduce continuitate între vechi de cult greacă şi cea curentă, veneration of Our Lady de Granato.

Biserica este într-o poziţie dominantă pe Piana del Sele şi Golful Salerno. Cladirea colorata , este în mod clar vizibil de jos de la mare. Datorită poziţiei dominante, pentru restul acest loc a fost mereu folosit ca un loc de închinare.


Aceasta fotografie a fost realizata de la 300 de m inaltime fata de nivelul marii

1 comentarii:

simona doktor

Ai un blog foarte interesant.Felicitarile mele !

  © Template creat de Bogdan 2008

La inceput