Ionut Tabultoc

Ionut Tabultoc

5 iunie 2008

EURO 2008 / Grupa B: Germania-Polonia (8 iunie,ora 21:45)



GERMANIA
(goluri marcate:224,goluri primte:77)

Germania este echipa care a castigat de cele mai multe ori Campionatul European de Fotbal (1972,1980,1996).
Anul 1972 a fost unul de gratie, cand antrenorul Helmut Schon a avut la turneul final o echipa formata din titanii din Bundesliga, de la FC Bayern Munchen si Borussia Monchegladbad.In 1996, in timp ce englezii sarbatoreau venirea acasa a fotbalului si se asteptau sa castige, fiind organizatori, Germania a castigat finala impotriva Cehiei.Pe 6 septembrie 2006, Germania a stabilit un nou record in preliminariile Campionatului European, invingand cu 13 la 0 San Marino.

VEDETELE ECHIPEI:

Michael Ballack (foto stanga-sus) este capitanu echipei, iar in momentul de fata activeaza in Premier League la Chelsea FC.
Fotbalulprofesionit l-a inceput la Kaiserslautern, a urmat Bayer Leverkusen si FC Bayern Munchen.Esta unul dintre cei mai mobili jucatori, putand juca oricand , atat ofesinsiv cat si defensiv.A fost desemnat de trei ori cel mai bun jucator al Germaniei (2002,2003,2005).

Miroslav Klose (foto dreapta) a castigat in 2006 "Gheata de Aur" la Cupa Mondiala, fiind jucatorul cu cele mai multe goluri inscrise.
Dupa un sezon la FC Homburg, a urmat Werder Bremen, iar acum activeaza la FC Bayern Munchen fii cumparat contra sumei de 15 milioane de euro.A fost curtat de mai multe cluburi , printre care Juventus si Barcelona.
POLONIA
(goluri marcate:131,goluri primite:100)


Pentru Polonia, aceasta calificare este prima din intreaga ei existenta.Antrenorul echipei , Leo Beenhakker, considera calificarea Poloniei ca fiind una din cele mai mari realizari din cariera sa.

Chiar daca echipa nu este presarata cu vedete,majoritatea cred si sunt convinsi ca polonezii vor face o figura frumoasa la turneul final.In 2012, Polonia alaturi de Ucraina vor organiza a XIV-a editie a Capionatului European de Fotbal.Rezultate notabile nu se gasesc in dreptul echipei,ceea ce face sa plece ca out-sider in grupa B, unde va juca cu GERMANIA, CROATIA si AUSTRIA.
VEDETA ECHIPEI:

Pawel Golanski (foto sus) este primul polonez care evolueaza in Liga 1. In 2007 a fost desemnat cel mai bun fundas dreapta al Poloniei, evoluand pentru Korona Kielce in 48 de partide si inscriind trei goluri.In cariera sa a mai trecut pe la UKS SMS Lodz, Lodzki KS si incepand cu sezonul 2007-2008 in Ghencea la Steaua.Suma de transfer a fost 1 milion de euro.

PARTIDA GERMANIA-POLONIA VA AVEA LOC DUMINICA 8 IUNIE LA ORA 21:45 PE STADIONUL "WORTHERSEE" DIN KLAGENFURT.

1 comentarii:

Anonim

Such a nice blog. I hope you will create another post like this.

  © Template creat de Bogdan 2008

La inceput