Ionut Tabultoc

Ionut Tabultoc

12 iunie 2008

EURO 2008 / Romania pregateste forte proaspete impotriva Italiei



(sursa: Gazeta Sporturilor)

Selecţionerul vrea să întărească linia din faţa apărării, cu Codrea în locul lui Cociş, dar şi să dea puţin dinamism ofensivei, renunţînd la Nicoliţă pentru Florentin Petre.

În spatele porţilor închise de la AFG Arena din St. Gall, pe o ploaie
mocănescă, Victor Piţurcă le-a predat ieri jucătorilor primele scheme tactice pe care le pregăteşte campioanei mondiale. Aşa cum era de anticipat, selecţionerul va opera unele modificări în primul unsprezece faţă de partida de luni, cu Franţa, încheiată 0-0.
Nu vor fi multe, ci doar două. Una în faţa apărării, alta în atac. În timpul antrenamentului de ieri, Piţurcă i-a folosit în formaţia titularilor pe Paul Codrea şi pe Florentin Petre. Închizătorul Sienei l-a scos din echipă pe Răzvan Cociş, iar mijlocaşul lui ŢSKA Sofia i-a luat locul lui Bănel Nicoliţă pe extrema dreaptă.

Atacăm tot cu Daniel Niculae

Accidentarea lui Ciprian Marica i-a dat peste cap planurile lui Victor Piţurcă. Selecţionerul ar fi vrut să-l utilizeze pe atacantul lui VfB Stuttgart din primul minut cu Italia, dar şi-a reconsiderat ideile. Astfel, Piţurcă pare să mizeze în atac tot pe Daniel Niculae (foto jos), folosit şi la antrenamentul de ieri în echipa titularilor. “Nico” a fost apreciat în cadrul lotului pentru generozitatea la efort de care a dat dovadă cu Franţa, în timp ce despre Marius Niculae se discută că n-a intrat prea bine în meci, cînd a fost introdus în ultimul sfert de oră.


0 comentarii:

  © Template creat de Bogdan 2008

La inceput