Ionut Tabultoc

Ionut Tabultoc

8 iunie 2008

EURO 2008 / Austria a debutat cu stangul impotriva Croatiei

După ce Elveţiei i-au revenit onorurile meciului de deschidere, a fost rândul Austriei să debuteze la turneul european, împotriva Croaţiei, în faţa celor aproximativ 50 000 de fani prezenţi pe stadionul „Ernst Happel” din Viena. Însă austriecii şi-au făcut singuri viaţa grea încă din startul partidei. Nu a fost nevoie doar de un fault imprudent în careu al lui Pogatetz asupra lui Olic, pentru ca Luka Modric să deschidă scorul din penalty-ul obţinut.
Cu un avantaj minim pe tabelă, croaţii au încercat să profite de nesiguranţa defensivei adverse ori de câte ori au avut ocazia. Duelul Pogatetz – Olic s-a mai repetat o dată, în minutul 24, dar arbitrul Vink a închis ochii, refuzând să-i dea fundaşului austriac cel de-al doilea galben pentru ţinere evidentă de tricou. De abia pe finalul primei reprize s-a trezit şi trupa lui Hickersberger, reuşind să creeze pericol în două rânduri, la pătrunderea în careu a lui Harnik şi la lovitura de cap a lui Standfest.
Croaţia nu a strălucit nici în partea secundă, acceptând în destule momente dominarea teritorială a austriecilor. Ba chiar, aceştia au luat cu asalt poarta lui Pletikosa, dar acesta a scăpat cu faţa curată în urma atacurilor lui Ivanschitz, Vastic, Korkmaz şi Kienast. Victorie la limită pentru croaţi, însă echipa lui Slaven Bilic nu a convins, fiind departe de ceea ce a arătat în preliminarii. În schimb, formaţia ţării gazdă s-a descurcat onorabil în faţa unui adversar mult mai bine cotat.

0 comentarii:

  © Template creat de Bogdan 2008

La inceput