Ionut Tabultoc

Ionut Tabultoc

31 mai 2008

EURO 2008 / Inca 7 zile pana la turneul final

Sambata 7 iunie incapand cu orele 19:00 va avea loc primul meci al acestui Campionat European.In meciul de deschidere va juca una din tarile gazda , Elvetia , impotriva Cehiei pe stadionul Jakob-Park din Basel, urmand ca de la orele 21:45 sa aiba loc si cel de-al doilea meci al grupei A, Portugalia - Turcia pe Stade de Geneve din Geneva.

SCURT ISTORIC AL CAMPIONATULUI EUROPEAN

Cel mai important eveniment sportiv al anului 2008 se afla la cea de-a 13-a editie.Ideia desfasurarii unui campionat european intre primele participante nationale i-a apartinut francezului Henry Delaunay.Inca din 1927, secretarul Federatiei Franceze de Fotbal a inaintat comisiei FIFA propunerea unui campionat european, insa a trebuit sa treaca 27 de ani pana cand ideea lui Delaunay sa prinda forma.
In 954, "L'equpe" , una dintre cele mai cunoscute reviste sportive, sugera diputa echipelor de fotbal sub forma unur meciuri "tur-retur".
Abia in anul 1960 a inceput primul Campionat European, la care a participat 4 tari,asta dupa ce in preliminarii s-au inscris 17 tari.In acel an,tara gazda a fost Franta iar cupa a fost castigata de URSS.


AMICAL / Romania-Muntenegru

Astazi , Romania va intalni in Ghencea nationala Muntenegrului intr-o partida amicala inainte de a se imbarca pentru Euro 2008.Trupa lui Victor Piturca va face un ultim test in direct pe Antena 1 la orele 20:45.


0 comentarii:

  © Template creat de Bogdan 2008

La inceput